Rune, Arnisa en Alexandra kwamen bij ons werkplekleren

20230512 blog werkplekstudenten

Rune, Alexandra en Arnisa kozen er in hun tweede jaar Accountancy-Fiscaliteit aan de Arteveldehogeschool voor om het vak Vennootschapsboekhouden niet in de klas maar bij ons via werkplekleren te volgen.

“In tegenstelling tot stagelopen, is het bij werkplekleren de bedoeling dat we nieuwe leerstof onder de knie krijgen door met beide voeten op de werkvloer te staan”, zegt Arnisa. En die werkvloer lag dus in ons kantoor van Gent en Ronse. Het was de eerste keer dat studenten van onze richting die kans kregen en wat mij betreft mocht dat best twee dagen in de week geweest zijn. Hier op kantoor is niets te merken van het saaie imago dat boekhouders zogezegd hebben. Ik heb vooral veel mensen gezien die contact hebben met klanten om hen concreet advies te geven.”

Confronterend

Rune is het daarmee eens. “Al was het best confronterend om voor het eerst met het echte werk geconfronteerd te worden. Op school is alle leerstof letterlijk in vakjes opgedeeld, terwijl hier alle kennis samenkomt. Precies die ervaring zou ik voor geen geld ter wereld hebben willen missen. Collega’s die niet voor werkplekleren hebben gekozen, krijgen pas volgend jaar hun eerste praktijkervaring, tijdens de stage. Ik vond dat veel te laat.”

Enthousiast

“Het had betekend dat we pas in het derde jaar hadden kennisgemaakt met een boekhoudprogramma”, vult Alexandra aan. ”Terwijl wij de voorbije weken ondergedompeld zijn in Yuki en Silverfin. Er wordt uitgekeken om de komende jaren het curriculum van onze afstudeerrichting te hervormen, zodat praktijkervaring een ruimer aandeel krijgt. Daar ben ik een enorme voorstander van. Ik ben sowieso heel enthousiast over het werkplekleren en de kans die ik gekregen heb.”

We wensen onze studenten een voorspoedig einde van het academiejaar, gevolgd door een zonnige, zorgeloze zomer!

Op de hoogte blijven?