Uw boekhouding is alleen maar saai als niemand u uitlegt wat voor spannende dingen u ermee kan doen

We moeten daar niet flauw over doen. Ons beroep is niet gezegend met een sexy imago. Facturen inboeken en in ringmappen steken, btw-bonnetjes verzamelen, balansen en jaarrekeningen opmaken, … een boekhouding bijhouden. Het hele systeem van het registreren en rapporteren is een verplicht nummer dat de overheid zicht geeft op uw professioneel doen en laten. In het beste geval is uw boekhouder aangenaam gezelschap of leuk om naar te kijken.

Het gevaar van de tegenzin voor het boekhouden

We laten in het midden of dat laatste voor ons opgaat. We zijn er daarentegen wel zeker van dat de zogenaamde saaiheid van ons vak een diepgeworteld misverstand is. Het zorgt er tot op vandaag voor dat mensen hoogstens met tegenzin hun boekhouding onder ogen nemen. Dat is jammer voor ons maar in veel gevallen tragisch voor de ondernemer in hen. Een nauwkeurig gevoerde boekhouding barst immers van informatie waarop u als ondernemer uw beslissingen kan baseren. De aversie voor boekhouden schermt u af van die kans.

Een gouden combinatie

Behalve uw buikgevoel heeft u van nature weinig adviseurs die u gidsen bij het nastreven van uw professionele doelen en het realiseren van uw persoonlijk dromen. En dat is dan nog niet per definitie de beste raadgever. In combinatie met de cijfers in uw boekhouding daarentegen heeft u een interessante basis om uw onderneming uit te bouwen: de drive om te dromen en het zicht op de grenzen waarbinnen dat veilig kan gebeuren.

Het succes van uw onderneming

En daar ligt onze kans om ons beroep af te helpen van zijn ten onrechte opgebouwde reputatie. Als wij erin slagen om u op een eenvoudige manier en in een bevattelijke taal inzicht te geven in uw cijfers, in de spannende dingen die uw resultaten mogelijk maken en in de gevaarzones waar u beter weg blijft, dan zetten we beslist een paar stappen in die richting. En veel belangrijker: dan dragen we effectief bij tot het succes van uw onderneming.

Anne en Luc Lauwers
Zaakvoerders

Maak een afspraak

Op de hoogte blijven?