Haal alles uit je digitaal boekhoudplatform

Blog 23 2021
Canva

Onze klanten die de voorbije jaren de stap zetten naar digitaal boekhouden, hoeven we niet meer te overtuigen van de voordelen. Flexibel, gemakkelijk, overzichtelijk, accuraat, ... zijn termen die steeds terugkeren. De schoendozen vol bonnetjes en vergeelde facturen van weleer zijn nog slechts een enge herinnering. Maar het kan nog beter ...

Een digitaal boekhoudplatform zoals Yuki is vooral een handige manier om efficiënt te communiceren tussen ondernemer en boekhouder. “Alle documenten, zoals inkomende en uitgaande facturen, onkostennota’s, ... worden op het platform gecentraliseerd, waardoor ze door alle partijen meteen teruggevonden en geraadpleegd kunnen worden”, zegt Yuki-expert Emilie Lemaitre van Accountantsburo Lauwers. “Het systeem zorgt er bovendien voor dat ze automatisch verwerkt worden, waardoor je op elk moment, en waar je ook maar een internetverbinding hebt, de actuele toestand van je financiën kan bekijken via een overzichtelijk dashboard. Dat is minder evident dan op het eerste gezicht lijkt. Wie vandaag nog steeds op de oude ‘papieren’ manier werkt, is alleen echt zeker van de cijfers van het jongste afgesloten boekjaar. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat wanneer je als ondernemer een investering wil doen, je alleen je huidige situatie kan inschatten op basis van cijfers die soms al maanden achterhaald kunnen zijn en geen rekening houden met financiële of commerciële mee- of tegenvallers.”

Maak een gewoonte van documenten meteen op te laden

Digitale facturen en documenten in Yuki opladen is even gemakkelijk als een foto van je heerlijke tomate crevette posten op Facebook. “Om optimaal de vruchten te plukken van de mogelijkheden van je boekhoudplatform maak je er dan ook best een gewoonte van om, telkens je een factuur maakt of er een ontvangt, die de dag zelf nog op te laden. Het zorgt ervoor dat onze medewerkers de transacties systematisch kunnen valideren en op die manier ook heel snel kunnen ingrijpen als er iets niet klopt. Bijsturen als je alles ineens op het einde van een kwartaal oplaadt, is dan vanzelfsprekend minder evident.”

Heb je hulp nodig om je boekhouding te digitaliseren?

Contacteer ons

Op de hoogte blijven?