Update Corona-steunmaatregelen

Voorafbetalingen vennootschapsbelasting en personenbelasting

Vennootschappen en zelfstandigen die door de coronacrisis hun voorafbetalingen van de belastingen uitstellen dreigden de verminderingspercentages mis te lopen. De regering heeft echter beslist om de percentages van de voordelen van de voorafbetalingen van de derde en de vierde vervaldag (op respectievelijk 10 oktober en 20 december) te verhogen.

De percentagens bedragen respectievelijk op de 4 vervaldata:
  • Voor de personenbelasting: 3% - 2,5% - 2,25% en 1,75%
  • Voor de vennootschapsbelasting (zonder dividendenuitkering): 9% - 7,5% - 6,75% en 5,25%
  • Voor de vennootschapsbelasting (met dividendenuitkering): 9% - 7,5% - 6% en 4,5%

De percentages van de vermeerderingen zelf blijven ongewijzigd, net zoals de data van de voorafbetalingen.

Overbruggingsrecht in de bouwsector

De bouwsector wordt zwaar getroffen door de verplichtingen rond social distancing in de strijd tegen COVID-19. Bouwbedrijven zijn echter niet verplicht te sluiten maar de bedrijfsleiders hebben wel recht op een overbruggingsvergoeding, zonder zeven opeenvolgende kalenderdagen te moeten sluiten.

Ook zelfstandigen uit de bouwsector hebben daar voor de maanden maart en april recht op, voor zover zij ook aan de andere voorwaarden voldoen.
Zelfstandigen uit andere sectoren hebben niet automatisch recht op het overbruggingsrecht als ze moeilijkheden ondervinden om de regels rond social distancing toe te passen. Zij moeten hun activiteiten in maart en/of april dus wél minstens zeven opeenvolgende dagen onderbreken om recht te hebben op de overbruggingsuitkering.

Kan jij ook de Corona Hinderpremie niet digitaal aanvragen?


Er is een oplossing gevonden voor ondernemers die op geen enkele manier de Corona Hinderpremie digitaal kunnen aanvragen en die ons daarvoor ook niet digitaal kunnen mandateren. Mocht jij ook in dat geval zijn, aarzel dan niet om ons te contacteren. We lossen het snel op.

Contacteer ons ook gerust voor al je andere (corona-)vragen

Wie problemen ondervindt om premies aan te vragen of gebruik te maken van andere maatregelen, mag niet aarzelen om met ons contact op te nemen. We assisteren u graag bij de opmaak van een financieel plan om bij de bank krediet of uitstel van betaling aan te vragen.

Contacteer ons via:

Je vraag wordt behandeld door onze experten en opgevolgd door je dossierbeheerder.

Heel veel moed en laat van je horen zodra we kunnen helpen!

Op de hoogte blijven?