Steun het LiSA-project van Lions Club

Blog 24 lisa

“Mensen kansen geven, daar draait het om”

Accountantsburo Lauwers is een van de sponsors van LiSA-fonds van Lions Club Ronse/Renaix. “Dat is niet louter een financiële kwestie”, zegt zaakvoerder Luc Lauwers. “Het gaat over het actief ondersteunen van jonge mensen die het thuis niet breed hebben en kansen zoeken om een opleiding te volgen die hen een mooie toekomst kan bezorgen.”

“Iedereen kan kansen grijpen maar vaak is dat slechts een theorie”, zegt Luc. “Afhankelijk van het nest waarin je geboren wordt, gaat dat voor de ene jongere gemakkelijker dan voor de andere. En dan kan het deugd doen als iemand je ondersteunt. Onze maatschappij heeft trouwens al het beschikbare talent broodnodig.”

Peters

Mensen kansen geven is precies wat LiSA-fonds van Lions Club Ronse/Renaix mogelijk maakt. Het zoekt bedrijven en donateurs die 1 euro per dag willen schenken om de studies van jonge mensen die het thuis niet breed hebben, mogelijk te maken.

“Die financiële hulp is in veel gevallen cruciaal maar is lang niet de enige nood”, zegt Luc. “Vaak gaat voor jonge mensen een wereld open waarin hun ouders, grootouders of familie hen niet in kunnen begeleiden, omdat ze zelf nooit de kans kregen om van het studentenleven te proeven. Daarom zorgt LISA voor een peter die hen vervolgens gedurende de tijd van hun opleiding bijstaat in alles wat er op hun pad komt. Een derde van de leden van de Club volgt op die manier iemand van dichtbij op.”

Word zelf ook sponsor

Op dit ogenblik worden 30 studenten begeleid. 70% van hun voorgangers hebben met succes hun einddiploma behaald.

“Jonge mensen kansen geven en zelfredzaam maken, is het mooiste dat er is. Als lid van Lions Club Ronse/Renaix en fervent believer in dit project wil ik dan ook een warme oproep doen om de 96 sponsors die er nu al zijn te vervoegen.”

Bekijk de getuigenissen van een van de afgestudeerde jongeren en van LISA-ambassadrice Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium.


Op de website van LiSA
vind je meer informatie over de werking van het LiSA-fonds en kan je ook meteen intekenen. Heb je nog even een duwtje nodig, aarzel dan niet om even met Luc zelf te bellen.

Op de hoogte blijven?