Starten met ondernemen (en waar heb je die boekhouder of notaris voor nodig?)

Beeld blog 25

Bram Celis is behalve een van de accountants van Accountantsburo Lauwers ook een van de experts die tijdens de Facebook Live op dinsdag 29 juni vragen zullen beantwoorden over ondernemen en daarmee starten nu het vennootschapsrecht behoorlijk werd aangepast. Notaris Carol Bohyn is de andere spreker en Goedele Devroy leidt alles in goede banen.

Het is op zijn zachtst gezegd een beetje verrassend dat er uitgerekend in 2020 meer ondernemingen zijn opgericht dan gewoonlijk. Laat ons echter meteen duidelijk zijn: dat was geen goedaardig symptoom van corona. Het had daarentegen alles te maken met de gewijzigde regels van het vennootschapsrecht, waardoor nieuwe mogelijkheden en perspectieven ontstonden voor ondernemers en starters.

“De overkoepelende verenigingen van notarissen vond dit het geschikte moment om, samen met het overkoepelend instituut van accountants en belastingadviseurs, een webinar te organiseren waarop mensen de mogelijkheid krijgen vragen te stellen en twijfels in de groep te gooien”, zegt Bram. “Het zal in eerste instantie gaan over de aandachtspunten voor starters maar tegelijk over de mijlpalen die ze in hun carrière als zelfstandige wellicht zullen passeren. Denk bijvoorbeeld aan groeien en je zaak uitbreiden.”

Bij de notaris

“We gaan beslist ook in op de verschillende mogelijkheden om je als bedrijf te organiseren. Als je kiest voor een vennootschapsvorm met beperkte aansprakelijkheid, zal je bijvoorbeeld bij de notaris langs moeten als je je statuten wil opstellen of aanpassen. De notaris zal ook belangrijk zijn in je vermogensplanning en op het ogenblik dat je eraan denkt om je onderneming over te laten aan familieleden door schenkingen of erfenissen.”

Afspraak op dinsdag 29 juni om 19.30 uur op de Facebook Live van Notaris.be

Bekijk het webinar via deze link

Op de hoogte blijven?