Nooit te vroeg om over je bedrijfsoverdracht na te denken

Blog 47 2 2020

Ooit komt er een moment dat je andere dingen wil doen dan je bedrijf leiden. Maar wat dan met je levenswerk, waar je al je energie (en je centen?) in geïnvesteerd hebt? De week van de bedrijfsoverdracht is de ideale aanleiding om je te informeren en te laten adviseren over het belangrijke moment dat jouw bedrijf het bedrijf van je opvolger wordt. Maak eens een afspraak om er met ons te komen over babbelen.

Het Agentschap Ondernemen & Innoveren heeft deze week uitgeroepen tot de Week van de Bedrijfsoverdracht, om ondernemers aan te moedigen over de verschillende aspecten van een bedrijfsoverdracht na te denken.

Naar een naadloze overgang

Aangezien een bedrijf na jaren intensieve arbeid als eigenaar onder je vel gaat zitten, ga je vaak door een emotionele periode als je het stuur moet overdragen. Om dat ogenblik zowel voor jezelf als voor je opvolger en je medewerkers naadloos te laten verlopen, is een weldoordachte voorbereiding noodzakelijk. Je kan er dus beter mee beginnen op een ogenblik dat de overdracht nog niet acuut is en je bijgevolg op een rationele manier kan nadenken over alle aspecten.

Om je daarin te coachen en dit proces verder te begeleiden, kan je op ons beroep doen. Om te beginnen maken we een afspraak om je wensen te leren kennen en de mogelijkheden op een rij te zetten. Op basis daarvan stellen we een scenario op dat rekening houdt met alle juridische en financiële aspecten van de toekomstige transactie.

Tot 15.000 euro subsidie

Aangezien Buro Lauwers een geregistreerde dienstverlener is in het kader van de KMO-portefeuille kan je voor het advies dat we verstrekken een financiële tegemoetkoming krijgen. Hoeveel subsidie je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

  • kleine ondernemingen: steunpercentage 30% met een maximum van 10.000 euro
  • middelgrote ondernemingen: steunpercentage 20% met een maximum van 15.000 euro

Niet aarzelen dus:

maak meteen een afspraak!

Op de hoogte blijven?