Derde reeks economische maatregelen om het coronavirus te bestrijden

Event 1306079 1280

De federale overheid heeft opnieuw een reeks maatregelen getroffen om de gevolgen van de coronacrisis voor de economie te verzachten. Behalve ingrepen die de arbeidsmarkt ten goede komen, werd ook gezocht naar manieren om investeringen opnieuw aan te moedigen.

En deze hebben de excellenties gevonden.

  • Het nieuwe tax sheltersysteem Covid-19 staat open tot het einde van het jaar voor alle kmo's die de gevolgen van de gezondheidscrisis hebben ondervonden.
  • De investeringsaftrek voor investeringen die tussen 12 maart en 31 december 2020 zijn gedaan wordt voor boekjaar 2020 eenmalig verhoogd tot 25%. Daarnaast zal ook de stock van de verhoogde investeringsaftrek van 20%, aangelegd in boekjaar 2019, voor twee jaar overdraagbaar zijn en niet slechts voor één jaar.
  • De zwaar getroffen evenementensector krijgt hopelijk een duw in de rug door de aftrekbaarheid van kosten, verbonden aan de organisatie van evenementen en de catering, tot 31 december op te trekken van 50 naar 100%. Bedoeling is dat evenementen niet massaal worden uitgesteld tot volgend jaar.
  • Om de liquiditeit van bedrijven te verbeteren wordt het btw-voorschot, dat ze normaal voor 20 december moeten storten, met een maand opgeschort.
  • Aangezien ook de activiteiten van de vrijwilligers- en non-profitorganisaties zwaar te lijden kregen onder de Covid-19-pandemie kwam er een belastingvermindering voor giften aan erkende instellingen van 45 naar 60%. Het aandeel van het netto-inkomen dat in aanmerking komt voor de belastingvermindering voor giften stijgt bovendien van 10 naar 20%.
Contacteer ons voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?