2020: het jaar waarin ook jouw boekhouding digitaal wordt?

De helft van onze klanten koos al voor digitaal boekhouden

We zijn er zeker van dat het aantal papieren facturen dat je toegestuurd krijgt nog maar een fractie is van 10 jaar geleden. Misschien heb je zelf ook al overwogen om jouw documenten niet meer op papier te versturen maar enkel digitaal. Misschien was het koudwatervrees waardoor je uiteindelijk toch besliste om nog even te wachten. Tot nu misschien.

Laten we eerst even naar de voordelen kijken die verbonden zijn aan het opmaken en versturen van zakelijke documenten op de klassieke (aloude) manier: manueel, met de post, op papier dus. Er is er wellicht maar één meer over: je bent het nu eenmaal zo gewoon. En akkoord, dat is een voordeel omdat het je zekerheid en vertrouwen biedt en, laat ons eerlijk zijn, omdat het werkt. Zolang jij en je medewerkers de procedures volgen die je zelf hebt uitgewerkt.

Efficiëntie

Zolang je ook bereid bent om de meerkost te betalen. Om een papieren boekhouding te voeren die even efficiënt is dan het digitaal alternatief zijn immers arbeidsintensieve procedures en veel tijd nodig. Terwijl je tijd en die van je medewerkers zonder twijfel zwaar doorweegt in de kosten. Veel kans bovendien dat je de jongste generatie medewerkers nog maar moeilijk kan motiveren om mee te gaan in een systeem waar ze geen voeling meer mee hebben. Jonge mensen zijn niet meer gewonnen om manueel (dubbele) lijstjes aan te leggen, bij te houden, te vergelijken, aan te vullen, …

Voordelen van digitaal boekhouden

Eens je in het digitaal bad bent gesprongen, zal je merken dat het water niet eens zo koud aanvoelt. De voordelen van een digitale boekhouding zorgen ervoor dat het hoogstens bij een koude rilling blijft. De voordelen voor jezelf, je medewerkers, je organisatie en je klanten zijn immers overtuigend genoeg.

  • De papierberg verdwijnt.
  • Digitale documenten zijn altijd en overal beschikbaar.
  • Je hebt de volledige controle over de documentenstroom.
  • Je kan processen zoals facturatie en aankoop- en verkoopbeheer automatiseren.
  • De kans op menselijke fouten neemt af.
  • De uitwisseling van documenten gaat veel sneller.
  • Documenten vertrekken bij jou en bereiken jou in optimale omstandigheden.
  • En tenslotte: digitaal boekhouden met ons digitaal platform vergt voor jou een minuut werk per dag en een halfuur per week.

Wil je graag extra uitleg, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Op de hoogte blijven?